fbpx

IT-osaajia kansainvälisiltä työmarkkinoilta suomalaisyrityksiin

Kansainvälinen rekrytointi helpottaa Suomen IT-osaajapulaa. Lähtömaana on erityisesti Intia, koska siellä ovat maailman suurimmat IT-ammattilaisten markkinat. Yksinomaan ohjelmoijia arvioidaan maassa olevan yli 5 miljoonaa. Saman verran kuin Suomessa on asukkaita!

Boston Consulting Groupin maailmanlaajuisen kyselyn mukaan yli 90% intialaisista haluaisi työskennellä ulkomailla. Koska lisäksi Suomessa on jo nyt 5000 intialaisen yhteisö helpottamassa sopeutumista Suomeen, olemme päätyneet Intiaan rekrytoitavien ensisijaisena lähtömaana.

Perustimme oman toimiston Mumbaihin, Intiaan ja palkkasimme sinne kokeneita rekrytointikonsultteja valitsemaan asiakasyrityksiimme ja Suomeen parhaiten soveltuvat IT-osaajat.

Avaimet käteen -ratkaisu minimoi työmääräsi ja riskisi

Kun et löydä Suomesta ammattitaitoista IT-henkilöstöä tarpeitasi täyttämään, ”avaimet käteen” -palvelumme avulla saat palkattua parhaat mahdolliset osaajat kansainvälisiltä työmarkkinoilta. Tehtäväksesi jää vain osallistua palkattavien työntekijöiden valintaan, koska palvelumme kattaa koko prosessin:

Huolellinen tutustuminen asiakkaan toimintaan ja henkilöstötarpeisiin – Käymme läpi yrityksesi strategiset tavoitteet, kasvusuunnitelmat, yrityskulttuurin ja palkattavan henkilöstön tekniset reunaehdot.

IT-henkilöstönhankintasuunnitelman tekeminen yhteistyössä – Suunnitelmassa on mukana kansainvälisten osaajamarkkinoiden hyödyntäminen.

Osaajien etsiminen Intiassa – Paikalliset, kokeneet IT-rekrytoijamme tuntevat Intian rekrytointimarkkinat ja löytävät parhaat osaajat. Intialaisten rekrytointiportaalien ja koodariyhteisöjen kuten GitHub ja Stack Overflow sekä sosiaalisen median käyttäminen on keskiössä. Käytämme tehonsa todistanutta suorahakumenetelmäämme myös Intiassa.

Ehdokkaiden testaaminen – Testaamme kaikki kansainväliset kandidaatit luotettavasti arviointipalvelumme avulla.

Taustatarkistukset – Ulkolaisen osaajan tuominen Suomeen on iso päätös. Jotta ikäviltä yllätyksiltä vältytään, teemme Suomeen palkattavien henkilöiden taustatarkistukset huolellisesti. Yhteydenotot ehdokkaan opiskelupaikkoihin ja edellisiin työnantajiin samoin kuin kirjallisten dokumenttien aitouden varmistaminen kuuluvat rutiiniluonteisesti kansainvälisten työmarkkinoiden pelisääntöihin.

Työn aloittaminen Suomessa – Jotta työn aloittaminen ja sopeutuminen suomalaiseen yhteiskuntaan tapahtuu joustavasti, huolehdimme puolestasi työntekijän oleskeluluvat, viisumit, verokortit ja muut paperiasiat sekä asunnon vuokraamisen.

Avainhenkilöidemme omakohtaisen IT-taustan ansiosta ymmärrämme digitalisaation vaikutuksen henkilöstön hankintaan. Kokemuksemme IT-henkilöstönhankinnasta antaa meille valmiuden toimia strategisena kumppanina yrityksellesi. Olemme apunasi kehittäessäsi kilpailuetua. Autamme yritystäsi kasvamaan etsimällä ja tuomalla ammattitaitoista IT-henkilöstöä sieltä, missä sitä on saatavilla.

Kansainvälisiltä markkinoilta löydetyt osaajat työskentelevät yrityksessäsi joko omalla palkkalistallasi tai he toimivat konsultteina, jolloin palkanmaksajana on ICT Direct. Kun rekrytointimarkkinasi eivät rajoitu pelkästään Suomeen, saat parhaat osaajat yritykseesi ja kykenet suunnittelemaan tulevaisuuttasi. Kun toimimme yhdessä, tiedät milloin uudet huipputekijät tulevat vahvistamaan omaa tiimiäsi.

Lisätietoa antaa
Ilpo Järvenpää
Customer Success Manager, CEO, Finland
+358 50 548 5651
ilpo.jarvenpaa@ictdirect.fi
Pekka Bäck
Country Lead, Sweden
+46 (0)76 404 8364
pekka.back@ictdirect.se