fbpx

Kansainvälinen rekrytointi – Löydä uudet osaajat nopeasti ja luotettavasti

Kansainvälinen rekrytointi on erityisen hyvä vaihtoehto silloin, kun etsit kokenutta IT- tai teknologiaosaajaa. Suomessa kokeneiden IT-ammattilaisten kysyntä on tarjontaa suurempi, jonka vuoksi alalla puhutaankin IT-osaajapulasta. Tämä rekrytointihaaste voidaan ratkaista kansainvälisellä rekrytoinnilla etsimällä työntekijä ulkomailta. Sen suurin hyöty on osaajamarkkinoiden suuruus. Jos esimerkiksi Suomessa on noin 22 000 C++ -ohjelmointikielen taituria, niin Intiasta heitä löytyy 1,8 miljoonaa*.

Miten kansainvälinen rekrytointi prosessina etenee?

Tarjoamme monipuoliset kansainvälisen rekrytointipalvelun vaihtoehdot, jokaiseen tarpeeseen. Työntekijä on mahdollista palkata yrityksen omille palkkalistoille tai voit valita IT-henkilöstövuokrauksen. IT-henkilöstövuokraus voidaan toteuttaa myös etätyöskentelymallilla, jolloin työntekijä työskentelee Intiassa. Osaaja voi myös ensin aloittaa etätyössä Intiassa ja muuttaa myöhemmin Suomeen. Valitse yrityksellesi parhaiten sopiva malli!

Työntekijän muuttaminen Suomeen onnistuu helposti meidän kauttamme avaimet käteen -periaatteen avulla. Tarvittaessa avustamme käytännön järjestelyissä ja relokaatioprosessissa oleskeluluvista ensiasunnon vuokraamiseen. Teemme laajat taustatarkistukset kaikille Intiasta palkatuille osaajille. Tähän sisältyy muun muassa yhteydenotot ehdokkaan opiskelupaikkoihin ja edellisiin työnantajiin sekä kirjallisten dokumenttien aitouden varmistaminen. Säästät aikaasi ja voit olla turvallisin mielin, kun rekrytoit ulkomailta.

Kauttamme rekrytoidut henkilöt kattavat erityisasiantuntijan oleskeluluvan kriteerit, jonka käsittelyaika on nopea ja tyypillisesti onnistuu irtisanoutumisajan puitteissa. Business Finland tukee myös ulkomailta rekrytointia. Heidän Talent Boost -hankkeen sivujen alta löydät runsaasti lisätietoa.

Miksi olemme valinneet juuri Intian?

Voimme etsiä osaajia mistä päin maailmaa tahansa, mutta kansainvälisessä rekrytointipalvelussa painopisteemme on Intiassa. Päädyimme Intiaan sen vahvan IT-alan ansiosta ja pelkästään kyseisestä maasta löydät 5 miljoonaa ohjelmoijaa. Kyllä, luit aivan oikein. Tämän lisäksi Boston Consulting Groupin maailmanlaajuisen kyselyn mukaan yli 90 % intialaisista haluaisi työskennellä ulkomailla. Muuttohalukkaiden, lahjakkaiden IT-osaajien määrä on siis Intiassa valtava, jonka vuoksi se on erinomainen maa täyttämään Suomessa toimivien yritysten kasvutarvetta.

Kun osaajamarkkinat ovat niin suuret, täytyy olla työkalut, joilla löydetään parhaat IT-ammattilaiset massan joukosta. Halukkaita yhteen tehtävään voi olla satoja, jopa tuhansia. Miten heidän välillään voi arvioida kuka soveltuu tehtävään parhaiten? AIDA voi. Tekoälyllä toimiva rekrytointi- ja arviointialustakokonaisuus suodattaa hakijadataa niin, että voimme löytää timantit hiilien joukosta. AIDA:n apuna toimivat Intian toimistomme kokeneet rekrytointikonsultit, jotka tietävät, mistä parhaat intialaiset IT-ammattilaiset löytyvät ja miten saada heidät kiinnostumaan juuri sinun yrityksestäsi.

Tartu tilaisuuteen!

Maailma on muuttumassa yhdeksi työmarkkinaksi. Kansainvälinen rekrytointi on tulevaisuutta ja erinomainen mahdollisuus kasvattaa yritystäsi, ja me tarjoamme siihen tarvittavat työkalut ja ratkaisut! Mikäli haluat kuulla lisää, ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

*Lähde LinkedIn rekrytointityökalu kesäkuu 2021.

Suosittelemme
Yhteistyötä ICT DIRECTin kanssa jatketaan sitä mukaan kun tarpeita tulee. Tarvitsemme palvelua varmasti myös muilla maaosastoilla. ICT DIRECTissä vaikutuksen teki erityisesti hakijoiden testausprosessi. Se säästi meiltä hirveästi aikaa ja saimme haastatteluihin heti pätevät kandidaatit.
Toni Heiskanen
Lead Data Scientist, PT Bank Amar
Lisätietoa antaa
Ilpo Järvenpää
Customer Success Manager, CEO, Finland
+358 50 548 5651
[email protected]
Pekka Bäck
Country Lead, Sweden
+46 (0)76 404 8364
[email protected]