fbpx

Hyödy rekrytoijasta!

08.05.2018 | ICT DIRECT
happy man

Miten toimit, kun rekrytoija soittaa? Monille IT-alan osaajille rekrytoijien yhteydenotot ovat arkipäivää, ja monesti jos uudet mahdollisuudet eivät tunnu juuri sillä hetkellä ajankohtaiselta asialta, pyritään keskustelu lopettamaan heti alkuunsa. Kuitenkin keskustelusta rekrytoijan kanssa voisi hyötyä paljonkin. Tässä muutama syy siihen, miksi kannattaa käyttää muutama minuutti aikaa rekrytoijan kanssa keskusteluun.

Investoi tulevaisuuteen

Voi olla, ettei juuri nyt ole sinulle sopiva aika ajatella uusia uramahdollisuuksia, tai että tehtävä, jonka tiimoilta rekrytoija ottaa yhteyttä, ei ihan istu intresseihisi. Keskustelua kumminkin kannattaa jatkaa, sillä tilanteet muuttuvat. Siinä vaiheessa, kun nykyiset tehtävät alkavat kyllästyttää tai ammatillisen mielenkiinnon kohteet muuttuvat, voi mahdollisuus kilauttaa tutulle rekrytoijalle osoittautua hyvinkin käteväksi.

Mitä paremmin rekrytoija tuntee osaamisesi ja kiinnostuksen kohteesi, sitä paremmin hän osaa kohdentaa sinulle sopivia uramahdollisuuksia tulevaisuudessa. Kerro siis rekrytoijalle kiinnostuksen kohteistasi sekä siitä, millaista urapolkua itsellesi toivoisit. Voihan olla, löydät rekrytoijan avulla vielä unelmiesi työpaikan!

Jatkuvaa perään soittelua sinun ei kannata pelätä. Jos sinulla on esimerkiksi kesken mielenkiintoinen projekti, josta et missään nimessä halua irrottautua, voit sopia rekrytoijan kanssa, että sinuun voi olla seuraavan kerran yhteyksissä projektin päätyttyä.

Pidä mahdollisuuksia silmällä

Jos sinua kiinnostaa pitää silmäsi auki uusien mahdollisuuksien varalta, kannattaa rekrytoijan kanssa ainakin vaihtaa yhteystietoja. Esimerkiksi meillä ICT Directillä sähköpostirekisteriimme kuuluvat henkilöt saavat säännöllisin välein ICT Directin ICT Careers-uutiskirjeen, josta löytyvät sillä hetkellä avoimet tehtävämme. Kerromme myös uusista tehtävistämme aina ensin rekisteriimme kuuluville henkilöille.

Auta kaveria

Vaikka et itse olisikaan tällä hetkellä uusista mahdollisuuksista kiinnostunut, tarjoaa rekrytoijan yhteydenotto loistavan tilaisuuden olla muille avuksi. Jos satut muistamaan tuttusi valitelleen epätyytyväisyyttään nykyisiin tehtäviinsä tai huomaat, että ystäväsi sopisi osaamiseltaan täydellisesti tehtävään, vinkkaa tästä ihmeessä! Parhaassa tapauksessa olet edesauttanut jonkun unelmatyön löytämistä, pahimmassa tapauksessa olet hankkinut ystävällesi hyödyllisen kontaktin.

Kilpailuta osaamisesi

Vaikka viihtyisitkin nykyisissä tehtävissäsi sinänsä hyvin, voi oman osaamisen kilpailuttaminen toisinaan olla paikallaan. Etenkin pitkään samassa yrityksessä työskennelleillä henkilöillä urakehitys sekä palkkataso saattavat jäädä polkemaan paikallaan. Jos siis sinua ärsyttää se, miten työpaikan luottohenkilönä saat kontollesi kaikki pitkäpiimäiset perehdytystehtävät ja epäkiitolliset tulipalojen sammuttelut muodollisen ylennyksen ja palkankorotuksen antaessa odottaa itseään, voi olla ihan paikallaan käydä kurkkaamassa, josko ruoho olisi muualla vihreämpää.

Mitä menetät?

Mieti, mitä haittaa sinulle voi olla rekrytoijan kanssa keskustelusta tai mukaan rekrytointiprosessiin lähtemisestä näiden potentiaalisiin hyötyihin verrattuna. Pahimmassa tapauksessa käyt keskustelemassa tehtävästä todetaksesi, ettei se ollutkaan sinulle sopiva. Tämä ei kuitenkaan vaadi erityisen paljon aikaa tai vaivaa siihen nähden, että kyseessä voisi olla unelmiesi työtehtävä. Lisäksi rekrytointiprosessiin osallistuminen ei velvoita tai sido mihinkään jatkotoimiin, vaan voit jättää leikin kesken milloin vain siltä tuntuu. Muista kuitenkin prosessista vetäytyessäsi informoida rekrytoijaa asianmukaisesti. Pelkkä prosessin roikkumaan jättäminen ei anna henkilöstä kovin hyvää kuvaa, ja tällainen henkilö jää helposti tulevaisuudessa rekrytoijalta kontaktoimatta muiden tehtävien tiimoilta.

Parhaassa tapauksessa siis löydät rekrytoijan avulla unelmiesi työtehtävän, pahimmassa tapauksessa sinulla on ainakin hyvä plan b pahan päivän varalle.

Kirjoittajasta
ICT DIRECT