fbpx

Mistä löytää apua osaajapulaan?

07.09.2021 | Mari Varpenius
osaajapula-ict-direct

Keskuskauppakamari julkaisi 2.9.2021 tiedotteen, jonka mukaan lähes 75 % yrityksistä kärsii työvoimapulasta, joka rajoittaa merkittävästi yritysten kasvua ja liiketoimintaa. Pulan ennustetaan kasvavan lähivuosina. Suurimmat rekrytointihaasteet johtuvat muun muassa siitä, ettei hakijoita riitä avoimiin paikkoihin tai työkokemus on vähäistä tai koulutus soveltumaton.

Nämä haasteet kuulostavat samoilta, mitä olemme kuulleet asiakkaidemmekin suusta ja IT-osaajapula on liiankin tuttu sana alalla. Meidän mielestämme rekrytointi ei odottamalla parane – jos hakijoita ei ole aiemmin tullut, niin tilanne ei Keskuskauppakamarin tiedotteen lukujen mukaan ole muuttumassa. Rekrytointitilanteen ollessa näin haastava, tulee tarttua todistetusti toimiviin työkaluihin, jolla varmistetaan, ettei yrityksen kasvu hidastu ja löydetään sopivat IT-ammattilaiset.

ICT DIRECTin työkalut, joilla ratkaistaan IT-osaajapula

1. Suorahaku

Monet IT-osaajat eivät aktiivisesti hae työpaikkoja, tämän vuoksi heidät pitää houkutella ottamaan uransa seuraava askel, ja perustella miksi se askel kannattaisi ottaa juuri teidän yritykseenne. Ammattimainen houkuttelurekrytointi varmistaa, että kandidaateille jää positiivinen mielikuva yrityksestä.

2. Kansainvälinen rekrytointi

Kuten Keskuskauppakamari linjaa, niin talouskasvua voidaan luoda työhön ja opiskeluun perustuvan maahanmuuton lisäämisellä. Me olemme luoneet paketin, jolla kansainvälisesti rekrytointi on nopeaa ja turvallista, jolloin voit löytää kokeneen ja lahjakkaan IT-ammattilaisen helposti. Kansalaisuus ei saisi koskaan olla yrityksesi kasvun este.

Tiedotteen luvut kuulostavat huolestuttavilta, koska sitä ne ovatkin. Mikäli yritys haluaa kasvaa, tulee onnistunut rekrytointi varmistaa ammattimaisesti tehdyllä IT-rekrytoinnilla – Suomesta tai ulkomailta. Ota yhteyttä, niin kartoitamme teille sopivimman ratkaisun!

Kirjoittajasta
Mari Varpenius
Sales & Marketing Manager