fbpx

Kaikki irti LinkedInistä

09.01.2017 | ICT DIRECT
linkedin puhelin

Olin vasta opintojeni alussa, kun kuulin sivustosta nimeltä LinkedIn. Ajattelin, että kyseinen sivusto ei ole vielä ajankohtainen ja jätin asian sikseen. Nyt vastavalmistuneena toivoisin, että olisin perustanut tilini jo heti opintojeni alkaessa.

Profiilin perustaminen voi ajatuksena tuntua työläältä. Se toimi omalla kohdallani syypäänä. Moni samassa tilanteessa oleva tuttuni on myös vasta äsken perustanut profiilin tai sitä vasta miettii.

Viime kesänä otin itseäni niskasta kiinni ja tein itselleni LinkedIn profiilin. Ensimmäinen versio oli hyvin mitään sanomaton, lähinnä työpaikat lueteltuina. Päivä päivältä kohensin omaa profiiliani. Huomasin, että LinkedIn pitää sisällään hyvinkin paljon erilaisia ominaisuuksia, verkostoitumista ja ennen kaikkea mahdollisuuksia.

Verkostoituminen tuo mahdollisuuksia

Verkostoituminen on nykypäivän a ja o. Se on välttämätöntä. Tänä päivänä työpaikat ovat piilotyöpaikkoja, jolloin niistä ei ilmoiteta työnhaun eri kanavissa tai ne eivät ole edes yrityksen omilla sivuilla esillä. Jotkin yritykset saattavat käyttää vain LinkedIniä työpaikan mainostamiseen. Tämänkin takia liittymisestä ja profiilin perustamisesta on hyötyä.

Sosiaalisten ja ammatillisten verkostojen tärkeys korostuu siis entisestään. Verkostojen avulla on mahdollista kontaktoida vanhojen koulu- tai työtovereiden kanssa, tutustua uusiin ihmisiin ja kasvattaa omia mahdollisuuksiaan uralla etenemisestä.

LinkedInin ja verkostoitumisen voi nähdä myös auttamisen ja suosittelun kannalta. Erilaiset ”endorsementit”, joita voit toisilta käyttäjiltä saada, voivat myös kiinnittää mahdollisen työnantajan tai headhunterin huomion!

Mitä kaikkea profiiliin kannattaa, pitäisi ja tulisi laittaa?

  1. LinkedIn ei ole Facebook. Hämyiset illanvietto- ja vitsikkäät kissakuvat kannattaa jättää Facebookiin. Kuvan tulisi edustaa sinua, osaamistasi ja tehdä heti hyvä vaikutus kollegoihin, asiakkaisiin, työnantajaan sekä myös headhuntereihin ja rekrytoijiin. Kuvan kannattaa olla selkeä, hymyilevä ja katsekontaktilla varustettu.
  1. Tiivistelmä. Tiivistelmässä tulisi selvitä kuka olet, mitä osaat, mitä mahdollisesti haluaisit tehdä, miksi olisit hyvä ja mitä saavutuksia olet jo ehtinyt saada aikaan.
  1. Oman LinkedIn URLin muuttaminen on mahdollista ja kannattavaa. Profiilia luodessa saat valmiin URLin, joka sisältää paljon turhia numeroita ja välimerkkejä. Nämä on mahdollista poistaa, jolloin saat paljon yksinkertaisemman ja selkeämmän URLin. Tämä näyttää hyvältä esim. työhakemuksessa tai CV:ssä.
  1. LinkedInissä on mahdollista rajata näkyvyyttään ja piilottaa itsestään tietoja.

Toisaalta, ikinä ei tiedä millaisesta mahdollisuudesta headhunter tai rekrytoija sinulle soittaa!

Kirjoittaja on vastavalmistunut kasvatustieteen maisteri.

Kirjoittajasta
ICT DIRECT