fbpx

IT-osaaja, erotu joukosta LinkedInissä!

10.06.2018 | ICT DIRECT
raised hands

IT-ala on tällä hetkellä uramahdollisuuksia täynnä, ja osaajista käydään paikoitellen kovaakin kilpailua. LinkedIn on jo jonkin aikaa ollut yksi keskeisimmistä rekrytoijien käyttämistä alustoista sopivia osaajia avoimiin tehtäviin etsittäessä. Oletko kenties kuullut kollegoiden mainitsevan saamistaan uratarjouksista ja rekrytoijien keskustelunavauksista LinkedInissä, mutta itse et ole saanut osaksesi tällaista huomiota? Syy voi löytyä LinkedIn-profiilistasi. Jos sinuakin kiinnostaa kuulla uusimmista uramahdollisuuksista, kannattaa viilata LinkedIn-profiili kuntoon!

Kerro, että olet avoin uusille mahdollisuuksille

Profiilisi Career interests -kohdasta voit asettaa profiiliisi rekrytoijien näytille parhaiten tilannettasi kuvastavan vaihtoehdon. Voit ilmoittaa etsiväsi uusia haasteita tai kertoa, että olet kiinnostunut kuulemaan erilaisista uravaihtoehdoista, vaikket aktiivisesti uusia työtehtäviä etsisikään. Kertomalla, että uudet mahdollisuudet kiinnostavat, kannustat rekrytoijia olemaan sinuun yhteydessä osaamisprofiiliisi istuvien avoimien tehtävien tiimoilta.

Ei kannata suotta ujostella, vaikket olisikaan tosiasiassa miettimässä työpaikan vaihtoa juuri nyt. Kertomalla, että olet kiinnostunut kuulemaan erilaisista uramahdollisuuksista, et vielä sitoudu lähtemään mihinkään mukaan, vaikka sinuun otettaisiinkin yhteyttä. Rekrytoijat osaavat kyllä arvostaa haluasi pitää silmät ja korvat auki, vaikket juuri heidän sillä hetkellä tarjoamilleen mahdollisuuksille lämpenisikään. Lisäksi nekin keskustelut rekrytoijien kanssa, jotka eivät johda sen pidemmälle, auttavat rekrytoijia (ja ehkä itseäsikin) hahmottamaan paremmin osaamisprofiiliasi ja kiinnostuksen kohteitasi, mikä voi johtaa uramahdollisuuksien tiimoilta osuvampiin ehdotuksiin tulevaisuudessa.

Pidä profiili ajan tasalla

Yllättävän moni ei juurikaan täydennä LinkedIn-profiiliaan sen kerran luotuaan. Muista, että pelkkä uusien työnimikkeiden lisääminen profiiliisi ei välttämättä tuo profiiliasi kunnolla ajan tasalle. Oletko kenties tutustunut työtehtävissäsi uusiin teknologioihin? Ne kannattaa lisätä Skills-osioon tai leipätekstiin, mieluiten toki molempiin. Oletko aiemmin Contact for -osiossa linjannut, ettet ole avoinna uramahdollisuuksille, mutta tilanne on sittemmin muuttunut? Ovatko keskeiset kiinnostuksen kohteesi muuttuneet tai haluatko vaihtaa urasi suuntaa?

Profiilin ajan tasalla pitäminen voi vaikuttaa paitsi siihen, miten sinuun ylipäätään ollaan yhteydessä uusien uramahdollisuuksien tiimoilta, myös siihen, miten hyvin osaamisprofiiliisi istuvien tehtävien tiimoilta sinuun otetaan yhteyttä. Mitä yksityiskohtaisemmin erittelet profiilissasi osaamistasi ja kiinnostuksesi kohteita, sitä helpompi rekrytoijien on kohdistaa sinulle juuri sinun osaamisesi ja intresseihisi istuvia uramahdollisuuksia!

Ole yksityiskohtainen

Yksi syy siihen, miksi rekrytoijat ohittavat profiilisi tai lähestyvät sinua osaamiseesi huonosti istuvien tehtävien tiimoilta, voi olla se, ettet ole profiilissasi juurikaan yksilöinyt osaamistasi ja ammatillisia intressejäsi. Esimerkiksi tehtävänimikkeet eivät ilman tarkempaa kuvausta välttämättä kerro rekrytoijalle kovin paljoa osaamisestasi tai siitä, mitä olet tehtävissä käytännössä tehnyt. Tehtävänimikkeen lisäksi työtehtäviä kannattaa kuvata ainakin parilla lauseella, sekä mainita keskeiset työssäsi käyttämäsi teknologiat.

Entä onko sinulla tiettyjä ammatillisia mielenkiinnon kohteita, joihin liittyvistä uramahdollisuuksista kuulisit mielelläsi? Näistä kannattaa ehdottomasti mainita profiilisi tiivistelmäosiossa. Parhaassa tapauksessa kiinnostuksen kohteesi löytävät luoksesi!

Verkostoidu

Jos sinua kiinnostaa uusista uramahdollisuuksista kuuleminen, kannattaa LinkedInissä ehdottomasti seurata IT-alan rekrytointiyrityksiä sekä verkostoitua IT-rekrytoijien kanssa. Me ICT Directillä julkaisemme kaikki avoimet toimeksiantomme LinkedIn-sivullamme ja rekrytoijamme verkostoituvat mielellään uramahdollisuuksista kiinnostuneiden IT-osaajien kanssa.

Verkostoituminen on yksi LinkedInin ydintarkoituksista, ja kontaktiksi voi luontevasti lisätä kenet vain. Tietysti ihmisillä on erilaisia preferenssejä kontaktien lisäämisen suhteen: monet esimerkiksi arvostavat tuntemattomalta henkilöltä tulevan kontaktipyynnön yhteydessä lyhyttä saatetekstiä, jossa kontaktipyynnön lähettänyt esittäytyy ja kertoo, miksi häntä kiinnostaa verkostoitua kyseisen henkilön kanssa.

Verkostoituminen LinkedInissä myös lisää näkyvyyttäsi. Henkilöt, joiden kanssa et jaa yhteisiä verkostoja, eivät pääse näkemään profiilistasi juuri mitään. Mitä enemmän siis verkostoidut, sitä enemmän saat näkyvyyttä profiilillesi, ja mitä enemmän näkyvyyttä saat profiilillesi, sitä varmemmin myös rekrytoijat uramahdollisuuksineen löytävät sinut!

Lisää ohjeita LinkedIn-profiilin laatimisesta sekä sen tarjoamista mahdollisuuksista voit lukea aiemmasta aiheeseen liittyvästä blogikirjoituksestamme. Hio vauhtiin päästyäsi LinkedIn-profiilin lisäksi myös CV:si kuntoon! Ohjeet löydät täältä.

Kirjoittajasta
ICT DIRECT