fbpx

ICT DIRECT nyt Lappeenrannassa

25.05.2021 | Mari Varpenius
mari-varpenius-lappeenranta-ict-direct

Olemme aloittaneet toiminnan Lappeenrannassa ja olemme valmiita auttamaan Etelä-Karjalan yrityksiä kasvussaan. Lappeenrannan toimipisteen vetäjänä toimii Mari Varpenius. Hänen taustat ovat myynnin, markkinoinnin ja projektivetämisen parista ja hän haluaa olla luomassa merkittävää lisäarvoa asiakkailleen. ”Lisäarvoa luodaan mahdollistamalla yrityksen kasvu sopivilla tekijöillä” sanoittaa Mari.

Mari on työskennellyt ohjelmistoalan yrityksessä, joten IT-alan toimintakentästä löytyy aiempaa kokemusta. Mari pitää tärkeänä tekijänä työssään ratkaisukeskeisyyttä. ”Haluan kuulla asiakkaiden tilanteista ja haasteista sekä keskustella yhdessä, miten löydetään sopiva tähtipelaaja. ICT DIRECTiltä onneksi löytyy sopivat työkalut näiden ongelmien ratkomiseen,” iloitsee Mari. Hänen mielestään useiden yrityksien rekrytoinnissa on ongelmana resurssien hukkaan heittäminen. Monet yritykset käyttävät paljon aikaa uuden työntekijän etsimiseen ja siihen sidotaan paljon resursseja, mutta silti lopputulos ei ole yritystä tyydyttävä, jos sopivaa työntekijää ei löydy. ”Haluan olla vapauttamassa resursseja ydinbisnekseen. Jos kirjoitat hyvää koodia, niin keskity kirjoittamaan hyvää koodia. Me olemme hyviä löytämään sopivat työntekijät, joten me hoidamme sen puolen. Mielestäni se on vain järkevää ajankäyttöä. Haluan, että lopetamme ajan ja tämän myötä rahan haaskaamisen,” Mari sanoittaa.

Sopivien osaajien löytäminen voi olla hankalaa, jolloin päädytään tyytymään. ”Minun mielestä työnantajan ei tarvitse tyytyä joten-kuten-sopivaan ehdokkaaseen, vaan löytää se omaan yritykseen sopiva helmi. Tätä kautta varmistetaan molemmin puoleinen sitoutuneisuus ja voidaan mahdollistaa yrityksen onnistunut kasvu,” tiivistää Mari.

ICT-osaajista on iso pula Suomessa, jota ei voida yksin mahdollistaa uusien opiskelupaikkojen avaamisella. Tämän vuoksi kansainvälinen rekrytointi on välttämättömyys jatkossa. Mari odottaa innolla keskusteluja kansainvälisestä rekrytoinnista suomalaisien yrityksien kanssa. ”Olen päässyt tutustumaan ICT DIRECTin aivan mahtavaan kansainvälisen rekrytoinnin tekoälytyökaluun ja en malta odottaa, että pääsen näyttämään sitä suomalaisille yrityksille. Juuri tällaisia juttuja tarvitaan, että yritykset kasvavat Suomessa!” Mari iloitsee.

Vapaa-ajalla Mari lenkkeilee ja harrastaa agilitya koiransa Elmon kanssa. Tämän lisäksi hänet voi löytää sulkapallon tai tanssin parista.

Marin tavoitat LinkedInistä ja seuraavasta numerosta +358 50 477 9665 sekä sähköpostitse [email protected].

Kirjoittajasta
Mari Varpenius
Sales & Marketing Manager