fbpx

ICT DIRECT mukana hakemassa helpotusta Suomen työvoimapulaan Intiasta

19.12.2022 | ICT DIRECT

ICT DIRECT mukana työministeri Tuula Haataisen delegaatiossa hakemassa helpotusta Suomen työvoimapulaan Intiasta

ICT DIRECTin toimitusjohtaja Ilpo Järvenpää ja ICT DIRECT Intian maajohtaja Venkat Rajan ovat parhaillaan työministeri Tuula Haataisen delegaation mukana Intiassa hakemassa helpotusta Suomen työvoimapulaan. Valtioneuvoston virallisessa tiedotteessa kerrotaan kuinka Team Finland -vierailun aikana Haatainen tapaa työvoiman maahanmuuttoa edistäviä viranomaisia ja yrityksiä. Matkalla allekirjoitetaan myös Suomen ja Intian välinen aiejulistus, jonka tarkoitus on edistää työvoiman maahanmuuttoa kestävällä tavalla.

Intia on yksi työ- ja koulutusperäisistä maahanmuuttoa edistävän Talent Boost -ohjelman neljästä pääkohdemaasta. Noin puolet Suomen kansainvälisistä erityisasiantuntijoista tulevat jo Intiasta. Maassa on arvioitu olevan yli 260 miljoonaa työikäistä ihmistä, jotka eivät tule työllistymään Intiaan.

Haatainen osallistuu yhdessä asiantuntijoiden kanssa myös Bombay Tech Fest -tapahtumaan, jonne odotetaan noin 200 000 osallistujaa.

Lue myös

Valtioneuvosto.fi – Työministeri Haataisen Team Finland -vierailu Intiaan keskittyy työvoiman maahanmuuton edistämiseen 

Mtvuutiset.fi – Ministeri Tuula Haatainen lähtee Intiaan hakemaan apua työvoimapulaan: ”Siellä on valtavasti osaamista – yli 260 miljoonaa työikäistä, jotka eivät työllisty sinne”

Kirjoittajasta
ICT DIRECT