fbpx

Case Bank Amar: Kansainvälisellä rekrytoinnilla kokeneita IT-asiantuntijoita

06.04.2022 | ICT DIRECT

Vuodesta 2014 lähtien, Amar Bank on ollut edelläkävijä digitaalisten pankkipalvelujen toteuttamisessa, visionaan tehdä todellinen vaikutus käyttäjiensä talouteen. Amar Bank auttaa muuttumaan ja tarjoaa uuden, sekä turvallisen tavan talouden suunnitteluun ja hallintaan teknologian avulla. 

Kansainvälisellä rekrytoinnilla kokeneita IT-asiantuntijoita, jotka tuntevat myös paikallisen markkinan

Jatkuva IT-resurssipula puhuttaa varsinkin Suomessa. Haaste voidaan ratkaista kansainvälisellä rekrytoinnilla, laajentamalla rekrytointeja ulkomaalaisiin osaajiin, jolloin osaajamarkkina kasvaa huimasti. Esimerkkinä C++ -ohjelmointikielen asiantuntijat, joita on Suomessa vain noin 22 000 – Intiasta heitä löytyy arviolta taas 1.8 miljoonaa (lähde: Linkedin rekrytointityökalu 6/2021).

Kansainvälinen rekrytointi palveluna sopii hyvin myös projekteihin, joissa etsitään paikallisen markkinan tuntevaa osaajaa. Näin myös PT Bank Amarin tapauksessa, kun ajankohtaiseksi tuli löytää teknisesti taitava IT-ammattilainen. 

“Halusimme rekrytoida taitavan IT-osaajan, joka tuntee myös paikallista markkinaa. Suomessa rekrytointi pandemia-aikaan tuntui vaikealta, koska osaajat eivät halunneet lähteä vaihtamaan työpaikkaa ympärillä vallitsevan epätietoisuuden vuoksi. ICT DIRECT valikoitui kumppaniksi mutkattomuuden sekä aiemmin muodostetun luottamuksen perusteella.” Toni Heiskanen, Lead Data Scientist, PT Bank Amar 

Tekniset testaukset auttavat jyvien erottelussa akanoista

ICT DIRECTin kansainvälinen rekrytointipalvelu toimii avaimet käteen -periaatteella. Työntekijät on mahdollista palkata henkilövuokrauksen kautta tai suoraan yrityksen omille palkkalistoille. Osaajia löytyy etä- ja lähitöihin, yrityksen tarpeista riippuen. 

Normaalin rekrytointiprosessin lisäksi ICT DIRECT testaa kandidaatit teknisesti ennen haastatteluvaiheeseen siirtymistä. Näin tiedetään, että jatkoon pääsevät osaajat ovat ammattilaisia ja heillä on laaja ymmärrys alalta. Testausta seurataan reaaliajassa, jolloin voidaan varmistaa, että haastatteluihin valikoituu juuri oikeat henkilöt.

“Yhteistyötä ICT DIRECTin kanssa jatketaan sitä mukaan kun tarpeita tulee. Tarvitsemme palvelua varmasti myös muilla maaosastoilla. ICT DIRECTissä vaikutuksen teki erityisesti hakijoiden testausprosessi. Se säästi meiltä hirveästi aikaa ja saimme haastatteluihin heti pätevät kandidaatit.” Toni Heiskanen, Lead Data Scientist, PT Bank Amar 

Maailma on muuttumassa yhdeksi työmarkkinaksi. Kansainvälinen rekrytointi on tulevaisuutta ja erinomainen mahdollisuus kasvattaa yritystäsi, ja me tarjoamme siihen tarvittavat työkalut ja ratkaisut. Mikäli haluat kuulla lisää, ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Lue myös

IT-osaajan kansainvälinen rekrytointi helpottuu

Senior Data Scientist Intiasta Suomeen: ”Pukeutuminen auttaa talvella ja ruokakin maistuu!”

Migri – Pikakaistan valmistelu etenee – erityisasiantuntijoiden ja startup-yrittäjien muutto Suomeen nopeutumassa

Kohtisuomea.fi – Kasvua kansainvälisistä osaajista

Kirjoittajasta
ICT DIRECT